Daha azla yaşamak – Brian Night

Screenshot 2016-01-27 00.07.25Bu benim pek inandığım bir anlayış değil ama farklı bir bakış açısını değerlendirmek üzere okudum. Yine de görüşüm değişmedi 🙂
Kitabın altı en çok çizilen bölümleri şöyle:

Tüketmek yerine çeşitli aktivitelere odaklanarak, sevdiklerinizle zaman geçirerek ve tutkularınızın peşinden giderek hayatınızı değiştirebilirsiniz.

Sizin için önemli olan şeylere odaklanıp diğer her şeyi hayatınızdan çıkardığınızda, hayatınızda çok daha fazla müsait zamanınızın olduğunu da fark edeceksiniz.

“Keyif için” satın almaktan, keyif için biriktirmeye geçtiğinizde, bir zihniyet değişimi geçireceksiniz. Örneğin yemek pişirmek, size hem tasarruf ettirecek, hem de hayatınıza yeni bir zevk katacaktır.

İhtiyacınız olan en ucuz ürünleri almaya çalışın. Sizi tatmin edecek en küçük evi satın almayı ya da kiralamayı deneyin. Dikkatinizi dağıtan her şeyi hayatınızdan çıkarın ve size değer katan şeyleri ve insanları tutun.

Dağınıklığa yol açan yerler, tezgah üstleri, masalar ve giysi dolaplarıdır. Bu alanların her zaman toplu olmasını sağlarsanız, eviniz düzenli olacaktır. Buralarda açıkta bir şey durduğunu görürseniz hemen kaldırmayı alışkanlık haline getirin.

Her hafta evinizden bir eşyayı ya da giysiyi çıkarmaya çalışın. Her haftanın ya da ayın sonunda finansal durumunuzu, hayatınızdan aldığınız tatmini değerlendirin.

E-kitabı Amazon.com’dan almak için tıklayın.

Twitter adresim: @ekimnazimkaya

 

Yorum bırakın