Bağlantı algoritması – Jesse Tevelow

Screenshot 2016-01-25 01.10.22O kadar çok başarı kitabı var ki, bazıları “neden bir başarı kitabı da ben yazmayayım” düşüncesiyle yazılmış gibi duruyor. Ama bu öyle değil. İşte kitabın en çok altı çizilen bölümleri:

En basit doğrular bazen en atlananlardır.

Verdiğimiz kararlar bizi biz yapan şeylerdir. Başarıyla başarısızlık, arkadaşlıkla kaçırılan bir bağlantı, mutluluk ve mutsuzluk, engeller ve onları aşma arasındaki çizgi, tahmin ettiğimizden çok daha incedir. Zihniyetimiz ve bu zihniyete dayanan kararlar hayattaki yolumuz üzerinde büyük bir rol oynar.

Amaç daha çok çalışmak olmamalıdır. Amaç yaşamak istediğimiz hayatı yaşamak ve bu hayat üzerinde kontrol sahibi olmaktır. Bunu yapmanın çok azı iç yetenekle ilgilidir. Daha fazlası, tutkularınızın peşinden gitmek, ısrarcı olmak, ve toplum kurallarını kendi avantajınıza çevirmekten geçer. En iyi yatırımcılar, şirket kurucularını değerlendirirken istikrarlı olmayı zekadan üstün bir özellik olarak görürler.

Amacınızı bulmak ve bu amaca yönelik pozitif değişiklikler, hedefiniz olmalıdır. Mutlu olmak için başarılı olmaya çalışıyoruz. Ama işin doğrusu, başarılı olmak için mutlu olacağımız şartları yaratmaktır.

Tutkunuzun ne olduğunun farkında değilsiniz, kendinize sorun: Yapacak işiniz olmadığınızda kendinizi ne yaparken buluyorsunuz? Zihniniz neye odaklanıyor? Hangi web sitelerini ziyaret ediyorsunuz, ne konudaki makaleleri ve kitapları okuyorsunuz, hangi TV programlarını izliyorsunuz? Hangi aktiviteler ilginizi doğal olarak çekiyor? Bu size fikir verecektir.

Bir insanın hayatı, temelde deneyimlerinin toplamıdır. Bu deneyimlerin tadını çıkarmalı ve onlarla birlikte büyümeliyiz. Deneyim kazanma sürecini sevmeyi öğrenirseniz, başarısızlık ihtimali artık o kadar da korkunç görünmeyecektir.

E-kitap olarak Amazon.com’dan almak için tıklayın.

Twitter adresim: @ekimnazimkaya

Yorum bırakın