Koşuşturmak: Sürekli hareket halinde olmanın hayat değiştiren etkisi – Jesse Tevelow

Screenshot 2016-01-24 00.08.01Kitabın adı başlıkta birebir çevrilmemiş olabilir. Zaten ben Hustle’nın sözlük karşılığı olan “Koşuşturma”yı değil, (olumsuzluk içermeyecek şekilde) “tırmalama”yı tercih ederdim.

Kitabın altı en çok çizilen bölümleri şöyle:

Koşuşturmak, temel olarak bir sonraki adımı -o her neyse- atmaktır. Duraklamamak, hareket etmektir.

Sürekli hareket halinde olmak, hayat değiştiren sonuçlar doğurur. O yüzden, hedefe değil, sürekli hareket etmeye odaklanın.

Momentumu ne yaratır? Hareket. Adım atar ve dünyaya bir şeyler üretirseniz, bir şeyleri değiştirirsiniz. Ve er ya da geç, sonuç alırsınız. Daha çok ve daha hızlı hareket ederseniz, daha fazla sonuç alırsınız. Sonuç aldıkça, ilham ve motivasyon gelir ki, bu da momentumu doğurur. Yani kendini besleyen bir döngü oluşur. Bu yüzden sürekli hareket önemlidir, “koşuşturan” herkesin ortak yanıdır.

İlerlemek ne kadar güçlendirici bir deneyimse, yerinde saymak da o kadar yok edicidir. Çünkü bu bahsettiğimiz döngü tersine doğru da işler. Durduğunuzda geri beslemeden yoksun kalırsınız. Bu da ilhamı ve motivasyonu yok eder. Böylece momentumunuzu kaybedersiniz. Ve bu durumdayken kişisel gelişiminiz için adım atamazsınız. Durum gittikçe kötüleşir.

Etrafınızı, sizi destekleyen insanlarla çevreleyin ve sizden şüphe edenlerden özellikle uzaklaşın.

Artık kimi tanıdığınız değil, ne ürettiğinizin belirleyici olduğu bir çağdayız. Kimi tanıdığınız elbette hala önemli ama, işin sırası değişti. Artık tanışıp üretmiyor, üretip, öyle tanışıyoruz. Etkileyici şeyler başardığınızda, etkileyici insanlar sizinle tanışmak isteyecektir.

E-kitabı Amazon.com’dan almak için tıklayın

Beni Twitter’da takip etmek için tıklayın: @ekimnazimkaya

Koşuşturmak: Sürekli hareket halinde olmanın hayat değiştiren etkisi – Jesse Tevelow” üzerine 2 yorum

  1. her yazınızdan yazı gibi bir cümle çok hoşuma gidiyor-genelde tespit:
    Artık kimi tanıdığınız değil, ne ürettiğinizin belirleyici olduğu bir çağdayız
    elinize sağlık

Yorum bırakın